Kontakta oss på Vikan ekonomibyrå

Rose-Marie Bidenäs

Rose-Marie Bidenäs

Auktoriserad redovisningskonsult/ Certifierad affärsrådgivare
0709-600 726
rose-marie.bidenas@vikaneko.se

En gång egen företagare – alltid egen företagare. Efter 4 bra och trevliga år på One Economy blev lusten för stor att driva egen verksamhet igen.  20 år med Smedjan Ekonomikonsult har satt sina tydliga spår och Vikan Ekonomi blev ett faktum med mina härliga kollegor.

 

Sedan jag, av en slump, började utbilda mig inom ekonomi och fick mitt första jobb på Bohlins Revisionsbyrå ( numera KPMG AB) har jag haft kul på jobbet. Jag är så lyckligt lottad att jag varje dag vaknar och ser fram emot arbetsdagen. Men så får jag jobba med skatter och ett stort antal trevliga kunder så det är ju inte så konstigt.

 

Att få vara företagarens rådgivare och stöttepelare är en stor ynnest som jag verkligen uppskattar.
Mina 5 år på Carlsson Rings Advokatbyrå (numera Kihlstedts Advokatbyrå) har också lärt mig mycket kring konkurs, likvidationer och obeståndsfrågor.

Birgitta Johansson

Auktoriserad redovisningskonsult
0738-188 363
birgitta.johansson@vikaneko.se

Efter 15 år som anställd på One Economy (tidigare Smedjan Ekonomikonsult AB) tog jag steget tillsammans med min syster Rose-Marie och min tidigare kollega Tobias att starta eget ”Vikan Ekonomi” och det känns jättebra.

 

Innan dess jobbade jag som Idrottspedagog i 13 år så idrott har i hela mitt liv varit ett stort intresse. Dock också siffror och det var det som gjorde att jag bytte bana. Då budgetuppföljningen blev bland det roligaste att göra bestämde jag mig för att plugga igen och här är jag nu.

 

Förutom att hjälpa kunder med allt från löpande redovisning, bokslut, deklarationer och rådgivning jobbar jag med undervisning för de som ska bli redovisningskonsulter. Ett mycket kul uppdrag som är både givande och förhoppningsvis gör att jag kan förklara pedagogiskt redovisningen vare sig det gäller för elever eller kunder.

Tobias Niva

Tobias Niva

Ekonomikonsult
0733-722 707  tobias.niva@vikaneko.se

Efter att ha jobbat under flera år på tidigare Smedjan Ekonomikonsult, nuvarande One Economy tog jag steget och startade egen redovisningsbyrå som jag drev i egen regi fram till att jag tillsammans med de tidigare kollegorna Rose-Marie och Birgitta startade Vikan Ekonomi, detta kändes helt rätt då vi har en bakgrund tillsammans från Smedjan.

 

Mycket av min tid arbetar jag i nära samarbete med start-up-bolag men även engagerad i div. skattefrågor samt systemfrågor. Min fritid tillbringar jag till stor del vid lantstället där det renoveras för fullt.

Jessie Johansson

Ekonomikonsult
0706-367 780 jessie.johansson@vikaneko.se

Efter fina skolår och en lärorik LIA-praktik hos ViKan Ekonomi kan jag nu titulera mig som ekonomikonsult. Jag ser med spänning fram emot nya erfarenheter och lärdomar inom denna bransch.

David Josephson

Ekonomikonsult
0724-210 980 david.josephson@vikaneko.se

Jag är sedan våren 2022 examinerad med titeln Internationell redovisningsekonom från Stockholms internationella handelsskola. 


Jag gjorde min LIA hos Tobias på dåvarande TN Economy och fick möjligheten att jobba vidare precis i takt med att planerna för Vikan tog fart. 

 

Jag är junior men brinner för att lära mig allt som finns att veta om yrket och hantverket det innebär att vara redovisningskonsult. 
Jag har mycket erfarenhet av att driva enskild firma och mycket är kunnig inom excel. 

 

På fritiden hittar man mig på jammen på Norrköpings jazzklubb eller i närmsta belägna klätterhall.